Hart voor Willemstad, een vereniging die opkomt voor de belangen van alle inwoners en ondernemers van Willemstad, is op zoek naar nieuwe bestuursleden! Al jaren zetten we ons met succes in om de leefbaarheid in onze stad te verbeteren, maar dat kunnen we niet zonder jou. Wil je meehelpen om Willemstad verder te versterken? Dan is dit je kans!

Wat doet Hart voor Willemstad?
Hart voor Willemstad is er niet alleen voor haar leden, maar voor álle inwoners van Willemstad. Wij fungeren als onafhankelijk en objectief orgaan dat luistert naar wat er leeft in onze gemeenschap. Op basis van de input van inwoners en leden geven wij adviezen aan de gemeente, altijd gericht op het verbeteren van het woon- en leefklimaat.

De stadstafel
Hart voor Willemstad organiseert de stadstafel, een bijeenkomst waar alles samenkomt: initiatieven van inwoners, voorstellen van het bestuur van Hart voor Willemstad, en plannen van de gemeente. Tijdens deze bijeenkomsten gaan inwoners, ondernemers, de gemeente en andere belanghebbenden met elkaar in gesprek over belangrijke onderwerpen, zoals woningbouw, verkeersveiligheid en recreatie. Hier worden meningen gedeeld, verschillende belangen besproken, en gezamenlijk gezocht naar oplossingen die breed gedragen worden binnen de gemeenschap. Vanaf 2025 werkt de stadstafel volgens een vernieuwd proces, waarin participatie en samenwerking centraal staan.

Bestuurslid worden: Wat houdt het in?
Als bestuurslid speel je een belangrijke rol in het organiseren van de stadstafel en in het verzamelen en doorgeven van de wensen en zorgen van de inwoners aan de gemeente. Maar je doet dit niet alleen: we werken samen met werkgroepen waarin betrokken bewoners zich inzetten voor specifieke thema’s. Zo zorgen we ervoor dat iedereen een stem heeft.

Tijdsbesteding:
• Bestuursvergadering: elke tweede woensdag van de maand (2,5 uur)
• Stadstafel: elk kwartaal (4 uur)
• Deelname aan werkgroepen: 2 bijeenkomsten per maand (4 uur)
• Voorbereiding en communicatie: gemiddeld 1 uur per week

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar betrokken inwoners die zich willen inzetten voor Willemstad. Of je nu jong of oud bent, ervaring hebt in bestuurstaken of niet: iedereen met een hart voor Willemstad is welkom.

Waarom bestuurslid worden?
• Je draagt bij aan het welzijn van Willemstad.
• Je werkt in een enthousiast en betrokken team.
• Je bouwt een waardevol netwerk op binnen de gemeenschap.
• Je hebt direct invloed op belangrijke beslissingen in de stad.

Interesse?
Heb je interesse om bestuurslid te worden, of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@hartvoorwillemstad.nl. Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over wat het betekent om bestuurslid te zijn bij Hart voor Willemstad? Bezoek dan de Vraag en Antwoord-pagina op onze website. Hier vind je uitgebreide informatie voor aspirant-bestuursleden, inclusief wat je kunt verwachten en hoe het proces werkt. Neem gerust een kijkje en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan de toekomst van Willemstad. Natuurlijk kun je ook altijd terecht bij onze huidige bestuursleden voor vragen of een vrijblijvend gesprek.

Samen maken we Willemstad nóg beter!

Hoe kan ik mezelf kandidaat stellen als bestuurslid?
Je kunt jezelf kandidaat stellen door een e-mail te sturen naar info@hartvoorwillemstad.nl met een korte motivatie waarin je uitlegt waarom je bestuurslid wilt worden en welke onderwerpen je aanspreken. We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek om je meer te vertellen over het werk van het bestuur en om te kijken of het bestuurslidmaatschap bij je past.